Objavljeno 08 Prosinac 2016
Ispis

Izvor fotografije: http://www.mgipu.hr

U Hrvatskom zavodu za prostorni razvoj u Zagrebu održan je redovni godišnji sastanak ravnatelja županijskih Zavoda za prostorno uređenje kojem je prisustvovao ravnatelj županijskog Zavoda za prostorno uređenje Zlatko Filipović.

Pozdravne riječi u uvodnom dijelu uputio je ministar graditeljstva i prostornog uređenja Lovro Kuščević te pri tom naglasio prioritet razvoja Informacijskog sustava prostornog uređenja (ISPU) u kojem se očekuje značajan doprinos svih zavoda, kao i nedavnu uspostavu Zajedničkog informacijskog sustava katastra i gruntovnice (ZIS) na cijelom teritoriju Republike Hrvatske.

Ispred Hrvatskog zavoda za prostorni razvoj prisutnima se obratila ravnateljica Irena Matković koja je ujedno predstavila rezultate suradnje koju je Hrvatski zavod za prostorni razvoj ostvario sa županijskim Zavodima za prostorno uređenje županija i Grada Zagreba.

Između ostalog, na sastanku su predstavljene i planirane zajedničke aktivnosti u 2017. godini koje uključuju nastavak suradnje u izradi i u provedbi pripremnih (stručno-analitičkih) aktivnosti za izradu prostornih planova državne razine te provedba pilot-projekata urbane sanacije, a najavljena je i buduća suradnja na uspostavi Brownfield registra Republike Hrvatske.

Valja istaknuti da je ministar Kuščević posebno istaknuo Zavod za prostorno uređenje Koprivničko – križevačke županije kao dobar primjer uspješno odrađenih projekata.

Google Maps lokacija sjedišta
<<  Srpanj 2024  >>
 Po  Ut  Sr  Če  Pe  Su  Ne 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

Partneri

Koprivničko-križevačka županija
Pora
Zaštita prirode Koprivničko-križevačke županije

Projekti

Završeni
 
 
Natreg

 

Attract See